Met meer dan 7 miljoen boeken vormt de Koninklijke Bibliotheek van België het literair en wetenschappelijk geheugen van ons land. Ze verzamelt alle publicaties van Belgische auteurs en bewaart talrijke historische en kostbare boeken, handschriften, kranten, prenten, partituren, munten en nog veel meer. Als nationale wetenschappelijke bibliotheek is het haar taak om dit erfgoed te verzamelen, te beheren en toegankelijk te maken voor het brede publiek.
In het hart van de Koninklijke Bibliotheek vind je de 16de-eeuwse Nassaukapel. De kapel en de verschillende ruimten eromheen vormen het decor voor de ‘Librije van de Hertogen van Bourgondië’. De bezoeker wordt in het museum deelgenoot van het middeleeuwse culturele verleden van Europa. De bezoekers kunnen er een driehonderdtal ‘verluchte’ (geïllustreerde) handschriften uit de Bourgondische periode (eind 14de tot eind 15de eeuw) bekijken.
De handschriften zijn te fragiel om permanent te worden tentoongesteld. Daarom wisselen de tentoongestelde stukken twee keer per jaar. Dat is goed nieuws voor u: bij elk bezoek ontdekt u nieuwe werken en bij elke wissel organiseert KBR passende activiteiten.