Vlaanderen doet zijn Bourgondisch verleden alle eer aan. Vorig jaar werd al onder coördinatie van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur de Week van de Smaak in het leven geroepen. Dit najaar laat het Centrum Agrarische Geschiedenis ons nog meer watertanden.
De Week van de Smaak benadert eten en drinken vanuit een educatief, cultureel, culinair, toeristisch, economisch en sociaal perspectief. De eerste editie resulteerde in honderden activiteiten die Vlamingen moesten samenbrengen rond smaak en eetcultuur. Van 15 tot 24 november kan u dit jaar opnieuw proeven van diverse smaakvolle en smakelijke initiatieven die terug te vinden zijn op de gelijknamige webstek. Echte lekkerbekken kunnen in diezelfde periode ook genieten van een nieuw culinair erfgoedevenement. Het tweede al in evenveel jaar tijd.
Tot het voorjaar van 2008 nodigen tientallen partners in Vlaanderen, Wallonië en Nederland iedereen uit om te bezoeken, te wandelen, te koken... Die menukaart is een initiatief van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) in samenwerking met het Openluchtmuseum Bokrijk en het Museum voor Industriële Archeologie en Textiel (MIAT). Zij serveren een portie Rode kool met appeltjes: een lekker en gezond aanbod van activiteiten met groenten en fruit van vroeger en nu in de hoofdrol. Het volledige programma is terug te vinden op de projectwebsite.