U bent hier

Quentin Gréban en Dominique Mertens

Quentin Gréban en Dominique Mertens, wee getalenteerde artiesten, wier werken duidelijke raakpunten vertonen, maar tegelijk subtiel van elkaar verschillen.

Twee getalenteerde artiesten, die afstudeerden aan het illustratie-atelier van het Sint-Lucasinstituut in Brussel en wier werken duidelijke raakpunten vertonen, maar tegelijk subtiel van elkaar verschillen. 

Quentin Gréban (1977, Brussels Hoofdstedelijk Gewest) maakte tot op vandaag zowat 70 jeugdboeken. Zijn smaak en zijn talent voor portretkunst vinden hun weerslag in zijn boeken, waarin de focus vooral op de personages ligt. Zowel in zijn illustraties en settings voor klassieke verhalen als in sprookjes, zelf verzonnen stories en creaties in samenwerking met andere schrijvers, blijft zijn poëtische, tedere en van humor doordrongen wereld ons overweldigend raken. De kunstenaar verrast én verrukt door de manier waarop hij zijn illustraties invult. Hoewel hij vooral met aquarel werkt, krijgt zijn creatief werk een extra dimensie dankzij de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden.

Het artistieke universum van Dominique Mertens komt in jeugdboeken tot leven. We vinden het ook terug in natuurmagazines en schoolboeken die het dagelijks leven van de scholieren met een vleugje poëzie willen opvrolijken. Dominique Mertens groeide op het platteland in de buurt van Brussel op. Hij ervaart de natuur dan ook als vertrouwd en gastvrij: het favoriete thema van zijn artistieke activiteiten. Ook de mens heeft daarin een plaats, in perfecte harmonie met zijn omgeving. In aquarellen legt hij die natuur vast. Soms geïdealiseerd, dan weer realistisch tot in de kleinste details.

Open van woensdag tot zondag van 14u tot 17u.
Ingang : 3€ ; verminderd tarief : 2€ ; gratis > 12 jaar

08/02/2019 tot 21/04/2019
Rood Kloosterstraat
4
Oudergem (Brussel)
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden