U bent hier

Pieter Vermeersch

Pieter Vermeersch combineert in zijn werk schilderkunst en architectuur en zoekt daarbij de relaties op tussen representatie, tijd, ruimte en kleur.

Pieter Vermeersch (°1973, Kortrijk) combineert in zijn werk schilderkunst en architectuur en zoekt daarbij de relaties op tussen representatie, tijd, ruimte en kleur. Buiten de grenzen van het doek resulteert zijn  onderzoek in grote ruimtelijke ingrepen die de ruimte manipuleren. De schilderkunstige installaties of graduele muurschilderingen scheppen picturale krachtige ervaringen die fysiek op de toeschouwer werken. Meer recent werkt Vermeersch met marmer waar hij schilderkunstig op ingrijpt en zo een nieuwe laag aanbrengt op de gekristalliseerde tijd van het materiaal. Pieter Vermeersch is schilder, maar treedt met zijn artistieke praktijk buiten de traditionele grenzen van het doek. Hij bevraagt en onderzoekt de parameters van de schilderkunst en werkt op verschillende dragers, zoals canvas, marmer, foto en bestaande architectuur.

 

Dynamische dialoog

Binnen de ruimtelijke ervaring vervaagt Vermeersch de scheiding tussen het twee- en driedimensionale, het niet-materiële en het tastbare, tijd en ruimte. Op die manier ontdek je een dynamische dialoog tussen verschijnen en verdwijnen. M brengt een grote tentoonstelling met nieuw werk en een selectief overzicht van zijn praktijk. Vermeersch vertrekt hiervoor van de specifieke museale en architecturale context van de tentoonstellingsruimtes.

Nike do biegania, treningowe i na co dzień
15/03/2019 tot 11/08/2019
Leopold Vanderkelenstraat
28
Leuven