U bent hier

Laure Prouvost – Am-Big-You-Us Legsicon

De tentoonstelling toont een omvangrijk gedeelte van het werk van Prouvost met een bijzondere aandacht voor de denkwijze die de kunstenares ontwikkelt om de complexe toestand van het mentale te kunnen beschouwen.

Deze tentoonstelling is de tot nu grootste expositie van het werk van kunstenares Laure Prouvost (Croix, 1978). Ze biedt een breed overzicht van Prouvosts carrière, met een belangrijke selectie van haar vormende “monoloog”-videowerken tot en met haar recente grote installaties, en tracht zo het werk te tonen van een kunstenares die door diverse artistieke talen een complex denkpatroon ontwikkelt. Deze retrospectieve neemt een duik in de filosofische dieptes van Prouvosts werk, evenals in de noties van het preverbale en de strijdigheid daarvan met het verbale. 

De tentoonstelling toont een omvangrijk gedeelte van het werk van Prouvost met een bijzondere aandacht voor de denkwijze die de kunstenares ontwikkelt om de complexe toestand van het mentale te kunnen beschouwen. De tentoonstelling, die ook nieuw werk van de kunstenares toont, zal in een allesomvattende setting de experimentele, gelaagde en intuïtieve aspecten van Prouvosts werkwijze belichten. Ze biedt bezoekers een uniek moment om stil te staan bij het werk van iemand die als een van de meest originele kunstenaars van haar tijd wordt gezien.

Prouvost won de Max Mara Prize in 2012 en de Turner Prize in 2013. In 2019 zal ze Frankrijk vertegenwoordigen op de 58ste Biënnale van Venetië. Ze is geboren in Frankrijk, woont en werkt in Antwerpen.

Nike Air Max 90 Womens Grey
07/02/2019 tot 19/05/2019