U bent hier

Jasper Rigole – 81 dingen waarvan ik dacht dat ik ze vergeten was

Verzamelingen van objecten, 8mm-films, foto’s, tapes en andere souvenirs vormen de aanleiding voor een eigenzinnige presentatie waarin persoonlijke en collectieve herinnering voortdurend door elkaar lopen.

Reeds tien jaar werkt Jasper Rigole (°1980,Brugge) aan de uitbouw van zijn fictief instituut IICADOM (The International Institute for the Conservation, Archiving and Distribution of Other people’s Memories). Z33 en de Brakke Grond presenteren voor het eerst een overzicht van dit project, het daarbij horend archief en de ontsluiting ervan. Verzamelingen van objecten, 8mm-films, foto’s, tapes en andere souvenirs vormen de aanleiding voor een eigenzinnige presentatie waarin persoonlijke en collectieve herinnering, institutionele precisie en zuiver toeval, feit en fictie voortdurend door elkaar lopen.

'Jasper Rigole – 81 dingen waarvan ik dacht dat ik ze vergeten was' is een samenwerking tussen Z33 en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Het voorafgaand onderzoek werd ondersteund door Hogeschool Gent (KASK) i.h.k.v. Jasper Rigole's doctoraat in de kunsten. 

10/10/2015 tot 05/12/2015
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden