U bent hier

Bruegel. Unseen Masterpieces - When art meets technology

Bruegel. Unseen Masterpieces onthult de verborgen geheimen van de kunstwerken van Pieter Bruegel de Oude († Brussel, 1569) aan een wereldwijd publiek.

Digital experience

Bruegel. Unseen Masterpieces onthult de verborgen geheimen van de kunstwerken van Pieter Bruegel de Oude († Brussel, 1569) aan een wereldwijd publiek. Hoewel de schilder en zijn schilderijen wereldberoemd zijn, bevat elk van zijn composities een veelheid aan eigenaardige personages, verhaaltjes binnen de geschiedenis, meesterwerkjes die stuk voor stuk het ontdekken waard zijn.

Dankzij een grote waaier aan online en plaatselijk toegankelijke ervaringen, biedt dit unieke initiatief iedereen de mogelijkheid zich te verdiepen in Bruegel’s meesterwerken door toegang te verlenen tot de kleinste details van elk schilderij en de kennis van experts. De kunstliefhebber duikt in de wereld van de schilder en ontdekt er al die onverwachte elementen die het geniale talent van de Vlaamse meester bewijzen. In het kader van de 450e sterfdag van Bruegel in 2019, komt het initiatief voor dit evenement van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, in samenwerking met het Google Cultural Institute. Dit innovatieve project brengt de grote internationale musea, merendeels Europees, samen rond de figuur van Bruegel en is het resultaat van diepgaande reflecties over de huidige museale veranderingen in het digitale tijdperk. 

De virtuele tentoonstellingen Bruegel. Unseen Masterpieces zijn te bekijken op de interactieve schermen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en op het Google Cultural Institute platform.

 

Bekijk Bruegel. Unseen Masterpieces

Air Jordan 1
16/03/2017 tot 20/09/2020