Helemaal volgens z’n presentatiestijl waar hij in uitgepuurde ensceneringen z’n werken presenteert als betrof het een tussenruimte ergens tussen herinnering, droom, fantasie, verlangen of science-fiction-achtige huivering, zo evoceert Andro Wekua ook hier, op een groot kaal podium, de hele horizon aan melancholische, verbeeldingsrijke dimensies die hij met z’n werk oproept en verbeeldt.
De weinige en zorgvuldig uitgekozen beelden evoceren een plek op de Zwarte Zeekust, in een architectuur-detail met nostalgische neondecoratie, ernaast een androgyne en raadselachtige figuur verbonden met die van een dolfijn en marine-vegetatie, en een schematisch bodemrelief die zonlicht reflecteert op kabbelende golven.
Andro Wekua is in 1977 in Sokhumi geboren. De stad waaruit hij afkomstig is, de subtropische badstad aan de Zwarte Zee Sokhumi, is gesitueerd in het van Georgië afgescheurde territorium Abchasië, waar etnische spanningen leidden tot een open oorlog die in 1992-93 in een door Rusland ondersteunde Nationalistische separatistische afscheuring van Georgië sindsdien als bevroren conflictzone tot op vandaag ontoegankelijk blijft voor Georgische burgers.
De in Georgië geboren en in Berlijn gevestigde kunstenaar Andro Wekua werkt met diverse media, van schilderkunst tot installaties en film. Hij gebruikt tekeningen, emulatie, collage en assemblage om aan de slag te gaan met persoonlijke herinneringen en politieke kwesties. Zijn werk, doordrongen van symboliek en vervreemding, onderzoekt zowel historische ambiguïteiten als menselijke emoties. Voor deze tentoonstelling in het Museum voor Kunst en Geschiedenis presenteert Wekua een nieuwe sculpturale constellatie.