U bent hier

Steyaert Frank

23/09/2017 tot 21/01/2018

Keramis stelt een retrospectieve voor van de kunstenaar Frank Steyaert, geboren in 1953 in Dendermonde. Zijn vader had een bedrijf in bouwmaterialen en daarom studeerde Steyaert eerst bouwkundig tekenaar te Aalst. Na de onteigening van het familiebedrijf studeerde hij keramiek...

‘Waarheen de wind ook waait’ is de tentoonstelling met werk van Frank Steyaert. Ze opent begin november, de dagen rond Allerheiligen. Dat is niet toevallig. Dood en leven is een thema dat niet meer weg te denken is uit zijn oeuvre. 

Museum voor Sierkunst Gent

Wat bezielde in 1903 een pléiade industriëlen en kunstliefhebbers om in Gent een museum voor toegepaste kunst op te richten? Deze retorische vraag kan niet meteen beantwoord worden, vermits documenten over de voorbereiding van dit initiatief niet meer beschikbaar zijn.

Kunstambacht in Vlaanderen

In onze gemeenschap bestaat er zoiets als een bijna onbekende en dus onbeminde serie kunstdisciplines, waarover iedereen al naargelang het hem uitkomt zijn ideeën formuleert, met of zonder kennis, ten goede of ten kwade. Vandaar dat we dachten hier toch ook enkele opmerkingen te mogen plaatsen. 

Abonneren op RSS - Steyaert Frank