U bent hier

Martin Kris

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Kris Martin

De afgelopen 20 jaar heeft Kris Martin (°1972) een stevige internationale carrière uitgebouwd. Voor het eerst krijgt hij in ons land een retrospectieve. De tentoonstelling in het S.M.A.K. is perfect getimed tijdens het Van Eyck-jaar: Martin ging doorheen zijn oeuvre al meerdere keren in dialoog met Van Eyck.

18/05/2020 tot 03/01/2021

Met 'Exit ' vindt de eerste overzichtstentoonstelling in België plaats van het werk van Kris Martin 

25/01/2018 tot 06/05/2018

Op uitnodiging van het S.M.A.K. maakte beeldend kunstenaar Kris Martin het werk For Whom The Bell Tolls II, waarbij de beroemde stadsklok, de Grote Triomfante, zo’n drie maanden lang zal luiden als eerbetoon aan Gent en haar bewoners. Een poëtisch werk, zoals hij er in het verleden meer maakte.

Het mysterie Michaël Borremans

Wie meer wil te weten komen over het werk van Michaël Borremans leest het best interviews. De essays over zijn werk maken de verwarring die hij zelf al oproept in zijn werk meestal alleen maar groter. Toch is Borremans helder als hij zelf aan het woord is.

Museum Dhondt – Dhaenens

Jules Dhondt (1889-1969) en Irma Dhaenens (1892-1973) huwden in 1913. Jules Dhondt was een succesvol zakenman en een trouw mecenas van de Vlaamse Beweging. Na de Eerste Wereldoorlog kocht het gezin Dhondt-Dhaenens zijn eerste kunstwerken. Kort voor de Tweede Wereldoorlog verhuisde het naar de nieuwe villa Zodenhof aan de oever van de Leie.

 

Abonneren op RSS - Martin Kris