U bent hier

Gezelle Guido

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Guido Gezelle

Guido Gezelle (1830-1899) mag dan een tijdloze naam in de Vlaamse literatuur zijn, bij een jonger publiek heeft de priester-dichter een wat stoffige reputatie. Dat komt misschien door een prangend gebrek aan een frisse hertaling, of doordat Gezelleherdenkingen vaak nostalgisch zijn en hem oneer aandoen als vernieuwer en taaljongleur. 

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Gruuthuse Brugge

Eind mei 2019 opende een van Brugges mooiste monumenten opnieuw de deuren na vijf jaar van grondige restauratie en renovatie. In het vernieuwde Gruuthusemuseum komt de Brugse geschiedenis tot leven in het verhaal van een vijfhonderdtal collectiestukken.

Eindelijk kan iedereen langs de grote poort de Koninklijke Bibliotheek van BelgiĆ« binnenstappen. Het Librarium of het eerste boekmuseum in BelgiĆ« is er voor het hele gezin en prikkelt alle zintuigen. 

Literaire musea en schrijvershuizen

Schrijvershuizen zijn gestolde levens, niet eens altijd authentieke ruimtes, gevuld met heimweevolle parafernalia. De archieven van de auteur bevinden zich bijna alle in het AMVC-Letterenhuis. De schrijvershuizen verschillen onderling ook erg van statuut, inhoud en vormgeving. 

Abonneren op RSS - Gezelle Guido