U bent hier

Netwerk Aalst

28/09/2019 tot 01/12/2019

Dit najaar staat Aalst in het teken van hedendaagse kunst. ALIAS, een stadstentoonstelling georganiseerd door Netwerk Aalst, toont werk van tien gerenommeerde internationale kunstenaars, waaronder de Britse Tai Shani, die genomineerd is voor de Turner Prize 2019. Opvallend: negen van de tien geselecteerde kunstenaars zijn vrouwen.

06/04/2019 tot 23/06/2019

De tentoonstelling Dialogues with people, in Netwerk Aalst is de tweede fase van het doorlopende artistieke onderzoek die Imogen Stidworthy specifiek heeft bedacht voor haar huidige artistieke onderzoek naar de grenzen van de taal.

16/05/2018 tot 01/06/2018

Veiligheidsdiensten verzamelen sinds jaar en dag kennis over menselijke psychologie, gedragingen en interacties met de bedoeling technieken te ontwikkelen om doelgerichter te kunnen communiceren, observeren en misleiden. Tijdens een reeks workshops van telkens twee dagen draait Tea Tupajić de rollen om. Kunnen we via het aanleren van ondervragingstechnieken en spionagemethodes onze sociale vaardigheden aanscherpen? 

03/02/2018 tot 29/04/2018

Architecturale masterplannen en tekeningen -- met groene open ruimtes, vernieuwde wooncomplexen en zorgvuldig gerestaureerd erfgoed -- scheppen een beeld van de toekomstige stad. Het echte leven doorprikt dit ideaalbeeld; de stad zoals we deze kennen is immers voortdurend in opbouw, onaf en onder constructie. Hoe zien vooruitgang en verandering er nu werkelijk uit?

03/02/2018 tot 01/07/2018

SCI FI AGIT PROP is een nieuw tentoonstellingsproject van de Hongaarse kunstenaar Tamás Kaszás dat zich afspeelt in een fictieve toekomst.

Wat als ons huidig economisch systeem instort en alle technologie ophoudt te bestaan? Als antwoord hierop verbeeldt Tamás Kaszás doe...

Schilderkunst in Vlaanderen na 1980

Tot diep in de jaren zestig van de twintigste eeuw, leek 'moderne kunst' zo ongeveer samen te vallen met 'moderne schilderkunst'. In tegenstelling tot de beeldhouwkunst, had de schilderkunst zich in het begin van de twintigste eeuw relatief snel losgeweekt van de traditie, en had daardoor in veel gevallen het karakter aangenomen van een avant-garde manifest.

Abonneren op RSS - Netwerk Aalst