U bent hier

Rik Sauwen

Een goede titel is als een uithangbord: het houdt beloftes in en prikkelt de nieuwsgierigheid. De jonge kunsthistorica Marie Becuwe bewerkte haar masterscript tot een goed leesbaar boek. Ik hou van de titel: In de kunst gelogeerd. Er zit een twist in die je het beste en het ergste laat vermoeden. 

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Jan Vaerten

Jan Vaerten is al ruim veertig jaar dood. In Beerse waar hij sinds 1942 woonachtig was, wordt de herinnering aan hem levend gehouden door een bescheiden, maar stijlvol museum.

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Abstracte kunst

Sinds november vorig jaar is ons land een museum rijker: het Museum voor Abstracte Kunst. Het ligt in de rustige Esseghemstraat in Jette, vlak naast het huis dat René Magritte vierentwintig jaar lang bewoonde en dat nu het René Magrittemuseum huisvest. Twee musea in dezelfde straat; weinig steden die op zoveel weelde prat kunnen gaan

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Gaston Eysselinck

De monografie van Marc Dubois over architect Gaston Eysselinck (1907-1953) is het kroonstuk van jarenlang research rond een van de interessantste architecten die in de vorige eeuw in ons land werkzaam was. Die lange vertrouwdheid met werk en persoonlijkheid van Eysselinck laat de auteur toe ze juist in te schatten en een ruim publiek van de waarde ervan te overtuigen.

Openbaar kunstbezit Vlaanderen Wout Hoeboer

Niet enkel kunstenaars kleuren buiten de lijntjes. Mu.ZEE in Oostende doet dat eens te meer. Haaks op het in-vakjes-denken van de traditionele kunstgeschiedenis pakt het uit met een tentoonstelling rond Wout Hoeboer, een artistieke duizendpoot en zelfverklaard levenslang dadaïst. Geniet mee.

Abonneren op RSS - Rik Sauwen