U bent hier

Wim Delvoye

De werken van Wim Delvoye vloeien voort uit een ontmoeting tussen ambacht en de meest geavanceerde industriële productietechnieken.

Kunstenaar Wim Delvoye heeft het gehad met ons land. Zijn grote overzichtstentoonstelling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten noemt hij zijn “afscheid”. Nog een laatste keer wil hij alle heilige huisjes slopen. De tentoonstelling bestaat uit meer dan 70 werken, een mix van oud en nieuw, verspreid over de verschillende zalen van de KMSKB.

Wim Delvoye (°1965, Wervik): “Als ik voor de keuze word gesteld, wil ik Brit zijn. We zijn hier echt niet zo ruimdenkend als we beweren te zijn.” (uit De Morgen, 16 maart 2019).

De tentoonstelling van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, die in nauwe samenwerking met de kunstenaar is ontwikkeld, toont een breed panorama van zijn recente productie en benadrukt het multidisciplinaire aspect van zijn kunst. De werken van Wim Delvoye vloeien voort uit een ontmoeting tussen ambacht en de meest geavanceerde industriële productietechnieken.

Verankerd in de hedendaagse wereld, bestudeert Wim Delvoye het verleden en denkt na over de toekomst. Op een geheel nieuwe manier verbindt deze tentoonstelling zijn creaties met meesterwerken uit de collectie oude kunst van de KMSKB. Daarnaast getuigen recente werken, die voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld, van de kunstenaars aandachtige kijk op de veranderingen in onze hypergeconnecteerde samenlevingen, waarin de grenzen tussen de reële en virtuele wereld steeds meer vervagen.

Exhibition Wim Delvoye

Website Wim Delvoye

Adidas EQT Boost
22/03/2019 tot 21/07/2019