U bent hier

Verzamelen is een kunst - Collectiepresentatie

Om de bezoeker een blik op de museumgeschiedenis te gunnen, creëert M opnieuw een rariteitenkabinet, met de stukken van toen.

Wat verzamel jij? Postzegels? Schoenen? Foto’s op je smartphone? Iedereen verzamelt. En een museum verzamelt kunst en erfgoed. Ziedaar wat M met zijn bezoeker gemeen heeft. De tentoonstelling ‘Verzamelen is een kunst’ zoomt in op dat verzamelen en neemt je mee in de geschiedenis van de collectie en de manier waarop ze gepresenteerd wordt.

Honderd jaar geleden schonk Victor Vanderkelen, zoon van oud-burgemeester Leopold Vanderkelen en zijn vrouw Maria Mertens, de oorspronkelijke woning op de museumsite aan de Stad Leuven, met de bedoeling om er een museum in te richten. Maar de wortels van M zitten dieper dan 1917. "Eind 18de eeuw stond in het stadhuis van Leuven al een rariteitenkabinet", vertelt Diensthoofd Collecties Marjan Debaene."Hoe dat er precies uitzag, weten we niet. Maar de objecten die erin zaten, hebben we bijna allemaal." Om de bezoeker een blik op de museumgeschiedenis te gunnen, creëert M opnieuw een rariteitenkabinet, met de stukken van toen.

adidas Crazy Explosive 2017 Primeknit Footwear White-Core Black For Sale
01/01/2018 tot 19/04/2020
Leopold Vanderkelenstraat
28
Leuven