U bent hier

Van Eyck in de Diepte - Frictie en harmonie door het oog van architecten en kunstenaars

Het nieuwe museum opent in maart 2020 zijn permanente opstelling met een pop-upexpo rond perspectief en geometrie in het werk van Jan Van Eyck.

De Universiteit Gent en het GUM (Gents Universiteitsmuseum) hebben, in navolging van de overheidsmaatregelen, beslist om de opening van het nieuwe wetenschapsmuseum uit te stellen. Het openingsweekend was gepland op zaterdag 21 en zondag 22 maart. Eens de pandemie achter de rug is, zal een nieuwe datum voor de opening gecommuniceerd worden.

In 2020 opent in de Ledeganckstraat een nieuw wetenschapsmuseum. In het Gents Universiteitsmuseum, kortweg GUM, duik je in het brein van de wetenschapper en het wetenschappelijk denken.

Samen met de feestelijke opening van het nieuwe museum op 21 maart 2020 opent ook de pop-uptentoonstelling 'Van Eyck in de Diepte. Frictie en harmonie door het oog van architecten en kunstenaars'. Deze tentoonstelling draait helemaal rond de Vlaamse Meesterschilder Jan Van Eyck. Al is Jan Van Eyck een briljante schilder, hij is jammer genoeg ook bekend geworden als ‘de schilder die de wetten van het perspectief niet kende’, in tegenstelling tot zijn Italiaanse collega-schilders….Maar is dat ook echt zo?

Het nieuwe museum opent in maart 2020 zijn permanente opstelling met een pop-upexpo rond perspectief en geometrie in het werk van Jan Van Eyck. Het GUM laat deze wetenschappelijke analyse in dialoog gaan met het werk van enkele hedendaagse kunstenaars. Een wetenschappelijk en artistiek verhaal over meten en het spelen met de blik van de toeschouwer.

Deze expo vindt plaats in de Gallery, de tijdelijke expositieruimte van het nieuwe GUM.

Weekdagen (uitgezonderd woensdag) open van 9.30 u. tot 17.30 u.

Zaterdag en zondag open van 10 u. tot 18 u.

 

Archief OKV:

Buty sportowe Nike
Geen archief items gevonden