U bent hier

Tussenin Rubens en Van Dyck - Gaspar de Crayer, een hofschilder

Gaspar de Crayer, geboren in Antwerpen in 1584 en gestorven te Gent in 1669, werd ooit aanzien als een vooraanstaand barokschilder… tot hij vergeten werd door de XIX eeuw.

Gaspar de Crayer, geboren in Antwerpen in 1584 en gestorven te Gent in 1669, werd ooit aanzien als een vooraanstaand barokschilder… tot hij vergeten werd door de XIX eeuw. Nochtans kan men zijn stijl zeer goed vergelijken met de pracht en praal typisch voor Rubens en de geraffineerde elegatie van Van Dyck. 

De tentoonstelling met werken uit prestigieuze collecties, getuigt van zijn uitzonderlijk talent. Voor de eerste keer ooit kan men het portret van Filips IV van Spanje uit het Metropolitan Museum of Art te New York bewonderen terwijl het zij aan zij hangt met dat uit het Palacio de Viana te Madrid.

Het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent leent drie schilderijen en een selectie tekeningen van schilder Gaspar de Crayer uit aan het Musée de Flandre voor deze tentoonstelling. Het MSK maakt van deze gelegenheid gebruik om de schilder ook zelf in de kijker te stellen, en om zijn nauwe band met Gent te belichten. In het Forum van het MSK komt van eind juni tot begin november de collectiepresentatie ‘Onlosmakelijk verbonden. Gaspar de Crayer en Gent’ met enkele werken die te groot waren om naar Cassel af te reizen. Tegelijk is de presentatie een uitnodiging om de stad in te trekken. In verschillende Gentse kerken vind je immers nog werk van De Crayer terug.

adidas Yeezy 350
30/06/2018 tot 04/11/2018
Grand Place
26
Cassel
Frankrijk
Geen archief items gevonden