U bent hier

Tradities - Een blik op onze collecties

Het hele jaar door zal het Joods Museum van België dit museumparcours verder ontwikkelen, zodat u de kans krijgt om kennis te maken met meesterwerken uit zijn collecties en met de muziek die verbonden is met de traditionele joodse wereld.

Het religieuze leven wordt van de wieg tot het graf beheerst door wetten en gewoonten. Die tradities zijn zowel aanwezig in het dagelijks leven als bij overgangsriten en vieringen doorheen het hele joodse jaar.

Die riten zijn zowel specifiek als universeel en bieden elkeen de kans om de belangrijke momenten van het leven kracht bij te zetten. Zij maken het ook mogelijk om banden te leggen in het hart van de gemeenschap, evenals met alles wat heilig is.

De tentoonstelling begint met de geschiedenis van een bescheiden synagoge in Molenbeek die werd ingewijd in 1946, en werpt licht op het leven van een familie en een gemeenschap aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Zij belicht de riten binnen de synagoge, en ook de daarmee verbonden muziektradities uit het Oosten en het Westen.

De tentoonstelling is tot het begin van de werken in 2021 bereikbaar.

19/10/2018 tot 31/12/2020