U bent hier

Terug naar Bruegel - Beleef de 16de eeuw

In 2019 wordt de Hallepoort virtueel ook de toegangspoort tot Bruegels universum. Laat je meevoeren door middel van virtual reality technologie in de werken van de schilder.

De 16de eeuw was een woelige periode, gekenmerkt door de opstand tegen Spanje en godsdienstoorlogen. Bruegel slaagt erin deze tijdsgeest weer te geven en er de mensen van toen mee te confronteren.

De Hallepoort spreekt, als uitzonderlijk bewaard deel van de middeleeuwse stadsomwalling van Brussel, tot de verbeelding. In 2019 wordt ze virtueel ook de toegangspoort tot Bruegels universum. Als bezoeker ontvang je een VR-bril, die je in de schilderijen katapulteert. Daardoor kan je de voorwerpen op de taferelen aanraken, voelen en zelfs ruiken. Laat je meevoeren door middel van virtual reality technologie in de werken van de schilder. Beleef zo, en oog in oog met authentieke objecten van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, de 16de eeuw aan de lijve: van schatten uit de Nieuwe wereld, over muziek- en meetinstrumenten tot wapens en wapenrustingen. Bovenop de oude stadpoort, heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Dankzij hightech verrekijkers word je ondergedompeld in Brussel en de ommelanden uit Bruegels tijd.


『アディダス』に分類された記事一覧
30/04/2019 tot 18/10/2020