U bent hier

Stief Desmet - Paradise, Prototypes and Other Deconstructions

Voor deze tentoonstelling, die hoofdzakelijk uit nieuw werk bestaat, maakt Stief Desmet een link tussen de vertrouwde thema’s in zijn oeuvre en industrieel gefabriceerde bouwmaterialen.

Voor deze tentoonstelling, die hoofdzakelijk uit nieuw werk bestaat, maakt Stief Desmet (1973) een link tussen de vertrouwde thema’s in zijn oeuvre (meer bepaald de ambigue verhouding tussen mens en natuur) en industrieel gefabriceerde bouwmaterialen (zoals bouwschoren, snelbouwstenen, etc.). Hij koppelt zijn suggestieve, persoonlijke beeldtaal aan de rationaliteit van bouwelementen, die hij zo als het ware van een poëtische lading voorziet en waarbij hij de toeschouwer met een gevoel van Unheimlichkeit confronteert. Aldus verbindt hij zijn oeuvre (sculpturen, schilderijen en tekeningen) met de dwingende architectuur van Be-Part.

 

Praktische info:

Stief Desmet, 'Paradise, Prototypes & Other Deconstructions' van 24 februari tot en met 2 juni 2019 in Be-Part, platform voor actuele kunst, Westerlaan 17, 8790 Waregem. http://www.be-part.be/

Open zo.- vrij. van 11 tot 17u. 

Opening op zaterdag 23 februari om 17u.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

Website Stief Desmet

23/02/2019 tot 02/06/2019