U bent hier

S.M.A.K. en MSK - Heen en terug

De historische verbondenheid tussen beide musea vormt het vertrekpunt voor een reeks ontmoetingen. Kunstwerken uit de collectie van het S.M.A.K. zullen tijdelijk worden teruggebracht naar hun plek van ontstaan of eerste presentatie.

De historische verbondenheid tussen beide musea vormt het vertrekpunt voor een reeks ontmoetingen. Kunstwerken uit de collectie van het S.M.A.K. zullen tijdelijk worden teruggebracht naar hun plek van ontstaan of eerste presentatie. De installatie Chasing the Blue Train van David Hammons komt als eerste en wordt opgesteld in de Lambeaux-zaal, de ruimte waar het werk in 1991 voor het eerst in Europa getoond werd. Daarnaast leggen beide musea nieuwe relaties tussen oude, moderne en hedendaagse kunst via de uitwisseling van betekenisvolle kunstwerken. Op die manier ontstaat een dynamische dialoog waarmee tegelijkertijd de complementariteit maar ook de eigenheid van beide musea en hun collecties worden neergezet. Daarnaast neemt het MSK Gent tijdens het najaar van 2017 onder meer werk van Craigie Horsfield en Serge Poliakoff op in de historische collectie.

Voor de volgende jaren zijn onder de noemer ‘Heen & terug’ projecten met onder meer Marcel Broodthaers en andere sleutelkunstenaars uit de collectie van het S.M.A.K. gepland.

Air Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale
20/10/2017 tot 31/12/2018
Geen archief items gevonden