U bent hier

Rik Wouters

De KMSKB en de KMSKA hebben de handen in elkaar geslagen voor deze omvangrijke retrospectieve. De kunst van Rik Wouters wordt gekenmerkt door kleurenrijkdom en authentieke, ongekunstelde onderwerpen die de toeschouwer rechtstreeks aanspreken.

Rik Wouters (1882-1916) is ongetwijfeld één van de voornaamste Belgische kunstenaar van het eerste kwart van de twintigste eeuw.

De KMSKB en de KMSKA hebben de handen in elkaar geslagen voor deze omvangrijke retrospectieve. De kunst van Rik Wouters wordt gekenmerkt door kleurenrijkdom en authentieke, ongekunstelde onderwerpen die de toeschouwer rechtstreeks aanspreken. Door zijn herkenbare beeldtaal en bekoorlijke kleurenpracht slaagde hij er in om een voor zijn tijd vooruitstrevende artistieke schilder- en tekenstijl te ontwikkelen. Zo werd zijn vernieuwende schilderstijl al gauw door een breed spectrum van kunstliefhebbers en -geïnteresseerden gewaardeerd. Zowel gepassioneerde kunstliefhebbers als het grote publiek koesteren zijn artistieke nalatenschap tot op heden.

10/03/2017 tot 02/07/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden