U bent hier

Retrospectieve Constantin Meunier (1831-1905)

Deze expositie is de eerste volledige overzichtstentoonstelling van het beeldhouwwerk van Constantin Meunier sinds de herdenkingstentoonstelling te Leuven in 1909.

Deze expositie is de eerste volledige overzichtstentoonstelling van het werk van Constantin Meunier sinds de herdenkingstentoonstelling te Leuven in 1909.

 

Internationaal staat Meunier bekend om de introductie van industriearbeiders, dok- en mijnwerkers in de beeldende kunst, als iconen van de moderniteit. Meuniers kijk op mens en wereld is er een vol mededogen en is onlosmakelijk verbonden met de industriële, sociale en politieke ontwikkelingen in België op het eind van de 19de eeuw. Niettemin wil de tentoonstelling een gevarieerd overzicht bieden van het volledige werk van de kunstenaar.  Bijzondere aandacht gaat daarom uit naar de schilderijen uit de eerste decennia van zijn carrière die tot nu toe weinig bestudeerd zijn: historische taferelen, burgerlijke portretten en religieuze scènes.  Als geen ander weerspiegelt het oeuvre van Constantin Meunier de voornaamste stromingen en ontwikkelingen uit de Belgische kunst van de 2de helft van de 19de eeuw. Naast een representatieve selectie van schilderijen en bronzen sculpturen wordt een boeiende keuze van werken op papier en documenten getoond.

 

Bekijk de teaser.

 

19/09/2014 tot 10/01/2015
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden