U bent hier

Pure Rubens

De tentoonstelling 'Pure Rubens' toont het grootste overzicht van Rubens' olieverfschetsen dat in de afgelopen 65 jaar is getoond.

Peter Paul Rubens maakte zijn werk om mensen te raken. In zijn werk domineren grote emoties, grootse gebaren en turbulente gebeurtenissen. In de olieverfschetsen zocht hij, met al zijn verbeelding en vanuit zijn kennis, naar de meest treffende weergave van de - veelal klassieke - verhalen die hij verbeeldde.

De tentoonstelling 'Pure Rubens' toont het grootste overzicht van Rubens' olieverfschetsen dat in de afgelopen 65 jaar is getoond. In de olieverfschetsen is de briljante toets van de meester zelf altijd aanwezig. Museum Boijmans Van Beuningen bezit een zeer belangrijke collectie olieverfschetsen van Rubens. De verzameling is uniek voor Nederland en behoort tot de allerbeste ter wereld. 'Pure Rubens' toont de schilders ongekende verbeeldingskracht: het vermogen om steeds op andere manieren verhalen te vertellen, waarbij je als bezoeker wordt meegenomen en ondergedompeld. Museum Boijmans Van Beuningen en het Museo Nacional del Prado in Madrid werkten samen om de mooiste werken bijeen te brengen. Ze tonen de hand van de meester in al zijn facetten en verraden zijn temperament: gretig, levendig, barok.

Air Jordan 7 Sandals Slippers
06/09/2018 tot 13/01/2019
Museumpark
18 – 20
Rotterdam
Nederland