U bent hier

Pol Bury - Time in Motion

Tijdens deze retrospectieve kan je kennismaken met het rijke, gevarieerde oeuvre van Pol Bury die mee aan de basis ligt van de kinetische kunst.

De Belgische kunstenaar Pol Bury (1922-2005) lag mee aan de basis van de kinetische kunst. Hij begon zijn carrière als kunstschilder en zag Magritte als zijn grote voorbeeld. Later trad hij toe tot de kunstbewegingen Jeune Peinture belge en CoBrA, om vervolgens een nieuwe weg in te slaan. Hij raakte gefascineerd door het werk van Alexander Calder en legde zich toe op de beeldhouwkunst, met beweging als rode draad doorheen zijn oeuvre. Dankzij het sterk persoonlijke karakter van zijn werk – gestoeld op het surrealisme maar telkens ook erg vernieuwend – werd Pol Bury op handen gedragen in de Parijse en New Yorkse kunstwereld, met internationale erkenning tot gevolg.

 

Tijdens deze retrospectieve kan je kennismaken met het rijke, gevarieerde oeuvre van Pol Bury. Voor het eerst in twintig jaar wordt op Belgische bodem een tentoonstelling van die omvang gewijd aan de kunstenaar en zijn schilderijen, beeldhouwwerken, installaties, fonteinen, juwelen, grafische werken en teksten.

 

Archief OKV:

 

Homme
23/02/2017 tot 04/06/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden