U bent hier

Orla Barry en Els Dietvorst - Wintrum Frod

Orla Barry en Els Dietvorst werken allebei rond menselijke interactie en de relatie tussen mens en natuur. Tegelijkertijd kan het project ruimer worden gezien als een reflectie op de hedendaagse hyperconsumptiemaatschappij.

Expo met Orla Barry en Els Dietvorst in Mu.ZEE én Permekemuseum.

Orla Barry (°1969, Ierland) en Els Dietvorst (BE °1964, leeft en werkt in Ierland) werken allebei rond menselijke interactie en de relatie tussen mens en natuur. Het oeuvre van beide kunstenaars is sterk gerelateerd aan hun maatschappelijke reflecties en vertrekt vanuit een duurzame en respectvolle omgang met al wat leeft: kunst en leven zijn in hun praktijk één. Mu.ZEE nodigt hen uit voor een duotentoonstelling op twee locaties: Permekemuseum in het landelijke Jabbeke én Mu.ZEE in de stad Oostende.

In 2011 begonnen Orla Barry en Els Dietvorst samen een schapenboerderij in Ierland. De organisatorische en fysieke verantwoordelijkheden die hiermee gepaard gaan, beïnvloedden het duo als persoon en als kunstenaar. 

De tentoonstelling ‘Wintrum Frod’ is het eerste project waarin Orla Barry en Els Dietvorst de werken die tot stand kwamen door hun werk op de schapenboerderij samenbrengen. De titel is Angelsaksisch voor ‘wijs in de winter’ en verwijst naar de kennis die extreem koude seizoenen voortbrengen. Alle werken in de tentoonstelling zijn nauw verwant aan de omgeving in Ierland. Tegelijkertijd kan het project ruimer worden gezien als een reflectie op de hedendaagse hyperconsumptiemaatschappij. De schapenboerderij is immers een speler in de markteconomie en volgt de logica die met dit spel gepaard gaat.

Website Orla Barry

Website Els Dietvorst

Air Jordan
06/07/2019 tot 03/11/2019
Gistelsteenweg
341
Jabbeke
Geen archief items gevonden