U bent hier

Onderbelicht

Een aangrijpend beeld van hydrocefalie, een stille doder met de omvang van malaria.

Een aangrijpend beeld van hydrocefalie, een stille doder met de omvang van malaria.

Zeven jonge fotografen, studenten van het KASK, trokken enkele maanden naar één van de Child-Help projecten om in beeld te brengen wat voor de wereld ‘onderbelicht’ blijft. De overgrote meerderheid van kinderen met hydrocefalie wordt geboren in ontwikkelingslanden waar amper toegang is tot levensreddende chirurgie. Dat maakt dat de meeste van hen in de donkerte van hun schamele huizen een langzame pijnlijke dood sterven. Zij geraken zelfs niet tot in de statistieken en zo blijft hun bestaan voor de rest van de wereld onopgemerkt. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan het moedige gevecht van deze honderdduizenden moeders en de strijd die Child-Help met hen voert. Het brengt de initiatieven in beeld die Child-Help met lokale partners opzet om ook deze kinderen een eerlijke start te geven van hun leven.

 

Hydrocefalie

Hydrocefalie of waterhoofd is het ziektebeeld waarbij er een stoornis ontstaat in de productie, de afvoer of de opname van het hersen-of ruggenmergvocht. 

De twee meest voorkomende types zijn een stoornis in de afvoer of opname van het hersenvocht.  Indien het hersenvocht niet normaal kan worden afgevoerd spreken van een obstructieve hydrocefalie.  Indien het hersenvocht niet kan worden opgenomen in de bloedbaan spreekt met van een communicerende hydrocefalie.  In beide gevallen ontstaat er een opstapeling van het hersenvocht in de hersenkamers met een uitzetting van deze hersenkamers tot gevolg.

Nike newsAir Jordan 11 For Sale
25/10/2019 tot 28/03/2020
Geen archief items gevonden