U bent hier

The Neverending Park

Binnen het project De Grond der Dingen kreeg elke inwoner één vierkante meter om samen de toekomstige stad vorm te geven. Over de voorstellen is met de Mechelaars onderhandeld en gediscussieerd, gewikt en gewogen.

Twee jaar lang verzamelden theatergezelschap ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden ideeën van Mechelaars voor een betere stad. Binnen het project De Grond der Dingen kreeg elke inwoner één vierkante meter om samen de toekomstige stad vorm te geven. Over de voorstellen is met de Mechelaars onderhandeld en gediscussieerd, gewikt en gewogen. De stad Mechelen beloofde het project 20.000 m² grond om in 2021 een selectie van deze ideeën te realiseren.

Benjamin Verdonck verbeeldt een tachtigtal voorstellen in maquettes die je kan komen bekijken in de tijdelijke expo The Neverending Park. Het is een bijzonder park, een kunstmatige biotoop onder de grond van het Museum Hof van Busleyden, ontworpen door Decoratelier Jozef Wouters i.s.m. Barry Ahmad Talib. Een steeds veranderend universum voor de zoektocht naar ‘de grond der dingen’.  Hoewel je rondwandelt in een kunstige scenografie kan je er zoals in elk park rondstruinen of hangen, flaneren, ontmoeten, kijken, leren en spelen.

Aan de rand van het park verklaart Joeri De Bruyn de oorsprong van de Grond der Dingen en Rene Tichelaar vertaalt dit verhaal grafisch en digitaal. Naast de verhalen en de maquettes, is er in dit park ook plaats voor ontmoeting, met verschillende vaste bewoners. Willy Thomas, artistiek leider van ARSENAAL/LAZARUS neemt er zijn intrek en nodigt andere kunstenaars uit om tijdelijk met hem in dit park te verblijven. Ze wandelen met jou door de heuvels of nodigen je aan tafel uit voor ‘koffie met gesprek’, over de noden van een stad vandaag. Er is ook altijd een plekje voor de tal van binnen- en buitenlandse gasten die op speciale momenten worden ontvangen. Samen zoeken naar een antwoord op de vraag ‘Wat is de grond der dingen?’.

 

Ontdek alles over de tentoonstelling en het programma op de website van The Neverending Park

 

adidas Ultra Boost kaufenTHE SNEAKER BULLETIN
06/12/2019 tot 15/03/2020
Frederik de Merodestraat
65
Mechelen
Geen archief items gevonden