U bent hier

Nashashibi/Skaer - Future Sun

Nashashibi/Skaer maken meditatieve films die over kunst, mythologie en de wereld gaan

Rosalind Nashashibi (°1973, UK) en Lucy Skaer (°1975, UK) brengen voor het eerst films en werk uit hun gezamenlijke en individuele praktijk samen in de tentoonstelling ‘Future Sun’. De schilderijen, sculpturen en films vullen elkaar aan en voegen nieuwe betekenissen toe aan de drie oeuvres. Sinds 2005 werken Skaer en Nashashibi samen als Nashashibi/Skaer. Hun gemeenschappelijke praktijk is een ontmoetingsplaats voor de ontwikkeling van werk dat los staat van de ene of de andere kunstenaar en leidt een eigen leven.

Nashashibi/Skaer maken meditatieve films die over kunst, mythologie en de wereld gaan. Niet zelden nemen ze het werk van andere kunstenaars als vertrekpunt voor het verkennen van thema’s die hen persoonlijk beroeren zoals identiteit, het portretteren van vrouwen, schoonheid, haar valkuilen, kolonisatie en politieke conflicten. Hun films verwerpen de regels van het plot en volgen een associatief, soms cryptisch parcours van beelden en sequenties die thema’s en ideeën aantikken, uitsmeren en verbinden.

In de tentoonstelling verkennen Lucy Skaer en Rosalind Nashashibi de intrigerende gedachte van de niet-lineaire tijd. Ze hanteren hem als leidraad doorheen de ruimte en het getoonde werk. 

30/11/2019 tot 16/02/2020
Geen archief items gevonden