U bent hier

Murielle Victorine Scherre - This Hard This Fast

Murielle Scherre gaat in de fototentoonstelling This hard. this fast op zoek naar de roekeloosheid en tegelijk compromisloze ruwheid van de mens op zich.

Murielle Victorine Scherre (°1977, Gent) is de oprichtster en vrouw achter het lingerielabel la fille d’O. Ze richtte het op in 2003 om komaf te maken met alle commerciële, technische en esthetische beperkingen van de geldende modewereld. Ze wordt beschouwd als een pionier in de lingerie en design.

Gedurende de tijd dat het label in stijgende lijn naam en faam oogstte, verdiepte ze zich achter de schermen in de kunst van de fotografie. Aultre ne veulx estre, het levensdevies van Félicien Rops (no desire to be otherwise) was en is haar leidraad. In beide werelden geldt voor haar slechts één ding: niets is onmogelijk en ze wordt gestuwd door een overweldigende energie die haar leidt naar vernieuwing en esthetiek.

De voyeur in haar toont ons de zijde van de mens die we maar zelden te zien krijgen: op een onbewaakt moment in zijn al dan niet letterlijk naakte schoonheid gevat. Boodschappen onbedoeld achtergelaten, aangebracht of verbonden met materiële voorwerpen krijgen een symbolische lading wanneer ze voor haar lens komen.

Net zoals in haar lingerielijn schuwt ze de controverse en innovatie niet. Ze doet geen toegevingen aan het strikte kader van de fotografie. Zij bepaalt waar het frame van haar lens stopt en ophoudt en net daarin zit de kracht van haar beeld. De esthetiek van de foto zit in de combinatie van beeld en boodschap.

De expo wordt aangevuld met werken van Félicien Rops, Léon Spilliaert, Marcel Mariën, Francisco Goya, James Ensor. 

womens nike shoes
24/05/2019 tot 15/09/2019