U bent hier

Marta Volkova en Slava Shevelenko - Het Transsylvanië Archief - Agent N37 en het yetidossier

Heeft de Russische geheime dienst jarenlang onderzoek gedaan naar de yeti, de verschrikkelijke sneeuwman? Werd hij gevonden en gedood? Het Transsylvanië Archief vertrekt vanuit deze vragen

Heeft de Russische geheime dienst jarenlang onderzoek gedaan naar de yeti, de verschrikkelijke sneeuwman? Werd hij gevonden en gedood? Het Transsylvanië Archief, een project van het Russische kunstenaarsduo Marta Volkova (1955) en Slava Shevelenko (1953), vertrekt vanuit deze vragen. Door middel van documenten uit het KGB-archief, enkele lichaamsdelen van de yeti en werken van kunstenaar en agent N37 onderzoeken ze of geschiedenis maakbaar is. Marta Volkova en Slava Shevelenko spelen in hun werk een spel tussen origineel en kopie, authenticiteit en cynisme, kunstgeschiedenis en politieke realiteit.

Marta Volkova en Slava Shevelenko hoorden in Sint-Petersburg bij een groep gekende avant-garde kunstenaars. In 1991 vluchtten ze naar Nederland. Sindsdien wonen en werken ze in Maastricht en hun atelier in de Ardennen.

In Museum Dr. Guislain is ook Uit het leven van de kevers te zien, een tentoonstelling rond het onderzoek naar de Tunguska scarabeus, een nieuwe soort kever die zich tot een euromunt kan transformeren.

Website www.martaslava.com

NIKE
21/06/2019 tot 20/10/2019
Geen archief items gevonden