U bent hier

Maria Barnas - Song for three rooms

Elk half jaar nodigt het museum een kunstenaar uit om voor deze, nu wat onbestemde ruimte, een presentatie te maken die zich op de een of andere manier tot de plek verhoudt, tot de geschiedenis van het museum of de collectie.

Song for three rooms is de eerste van een nieuwe reeks tentoonstellingen onder de titel Vestibulum. Deze titel verwijst naar de plek waar de tentoonstellingen plaatsvinden: de voormalige entree van het museum in het door architect Henry van de Velde ontworpen en in 1938 geopende gebouw. Elk half jaar nodigt het museum een kunstenaar uit om voor deze, nu wat onbestemde ruimte, een presentatie te maken die zich op de een of andere manier tot de plek verhoudt, tot de geschiedenis van het museum of de collectie.

Maria Barnas (Hoorn, 28 augustus 1973) onderzoekt in gedichten, sculpturen en films de concrete aspecten van taal en de manier waarop wij dingen met woorden verbinden. Song for three rooms is  een installatie met glazen objecten en geluid, gebaseerd op het idee van formuleren en waarnemen als een langgerekt en gefragmenteerd aftasten. Stotterend, dan weer vloeiend, laat Maria Barnas TR-EYE-ING klinken: een enkel woord dat drie ruimtes beslaat.

Tegelijk met Song for three rooms wordt Barnas’ film Origins (2016) getoond waarin sculpturen, die om verschillende redenen en in verschillende tijdperken zijn voorzien van ronde openingen, een gesprek voeren. Origins is een film over kunstenaars en wat zij van hun werk en de wereld verlangen, met Barbara Hepworth, Henry Moore, Martin Kippenberger, Alfred Hitchcock en Michel Houellebecq.

Nike Tiempo Legend VI FG
17/11/2018 tot 31/03/2019
Houtkampweg
6
Otterlo
Nederland