U bent hier

Little Life

Basis van de tentoonstelling is een uitzonderlijk poppenhuis, vervaardigd rond 1900. Samen met allerlei ander antiek speelgoed wordt van salon tot badkamer verteld hoe een woning, het interieur en het dagelijks leven van een gegoede familie eruit zag.

Koken, poetsen, de tafel dekken, het bed opmaken, bezoek ontvangen, een huis inrichten,… Het dagelijks leven in huis is een onuitputtelijk inspiratiebron voor het kinderspel. Met poppen, poppenhuizen, fornuisjes, meubeltjes en serviesjes verzinnen kinderen verhalen en doen ze de huiselijke bezigheden van volwassenen na. Meer dan 100 jaar geleden was dit soort speelgoed voorbehouden voor meisjes uit de rijkere klassen.

De tentoonstelling Little Life neemt de bezoeker mee naar deze mooie kleine wereld, die op prachtige wijze het huiselijk leven van de burgerlijke milieus uit de 19de en het begin van de 20ste eeuw verbeeld.

Basis van de tentoonstelling is een uitzonderlijk poppenhuis, vervaardigd rond 1900 naar het model van een Brusselse neoklassieke woning. Samen met allerlei ander antiek speelgoed wordt van salon tot badkamer verteld hoe een woning, het interieur en het dagelijks leven van een gegoede familie eruit zag.

Voor de kids: een ludieke mise-en-scène met DIY-opdrachten  en een 3D animatie zorgen voor extra beleving in de tentoonstelling. Na de tentoonstelling kunnen de kinderen terecht op de speelzolder om zelf een poppenkamer te ontwerpen, zich te vermaken met een mega groot poppenhuis of weg te dromen in de boekenhoek.

17/11/2017 tot 25/11/2018
Geen archief items gevonden