U bent hier

Larisa Sitar - Robust Boast

Voor de tentoonstelling Robust Boast liet Larisa Sitar zich inspireren door de familiehuizen waarin ze heeft gewoond. Na 1989 werden veel Roemeense woningen plots versierd met barokke ornamenten.

Residenties

Voor de tentoonstelling Robust Boast liet Larisa Sitar zich inspireren door de familiehuizen waarin ze heeft gewoond. Na 1989 werden veel Roemeense woningen plots versierd met barokke ornamenten. Tegels in imitatiemarmer bedekten allerlei oppervlakken, terwijl acanthusmotieven opdoken op stoffen fauteuils en gordijnen. Op basis van deze decoraties die het architecturale landschap overspoelden, stelt Sitar een groep sculpturen voor die wijzen op een esthetische breuk. Bij radicale sociale verandering is er echter zelden tijd om pas ontdekte referenties te begrijpen. Door de lens van het ornament verkent de tentoonstelling hoe nabootsing en herhaling een manier voor mensen werd om hun nieuwe realiteit uit te drukken.

Larisa Sitar (°1984, Roemenië) woont en werkt in Boekarest. Hoewel ze video en fotografie studeerde aan de Nationale School voor Schone Kunsten in Boekarest, gebruikt ze vaak een breed scala aan technieken voor haar projecten, van traditioneel tot digitaal, waarbij één werk vaak verschillende stappen van materialisatie doorloopt. Ze werkt niet alleen transdisciplinair maar ook transhistorisch, met een focus op representaties van nationale identiteit en cultureel erfgoed. Sitar nam deel aan het WIELS residentieprogramma in de eerste helft van 2019.
 

Afbeeldingsresultaat voor europalia

Website Europalia


WIELS Project Room
Open van dinsdag tot zondag, 14:00–18:00
Gratis toegang

adidas
05/12/2019 tot 05/01/2020