U bent hier

Kris Van Dessel – Sampled History

Tijdens de verbouwingswerken in de tentoonstellingsruimtes van De Garage verzamelde de kunstenaar maandelijks een proeve puinstof van de werf en transponeerde de verzamelde stalen opnieuw naar de tentoonstellingsruimte.

Kris Van Dessel (geboren 1967 in Ekeren, woont en werkt in Antwerpen)vergaarde tijdens de verbouwingswerken in de tentoonstellingsruimtes van De Garage maandelijks een proeve puinstof van de werf. In totaal verzamelde hij van maart 2013 tot december 2014 tweeëntwintig samples die zorgvuldig gefilterd en nauwgezet in chronologische volgorde tijdelijk bewaard werden in het kunstenaarsatelier. De in doorzichtige containers geconserveerde residu’s vormden geleidelijk aan een gestapelde staalkaart van gedempte aardkleuren die de geologische strata van de gestaag vorderende renovatiewerken weergaven. Het geheel zou niet misstaan in een archeologische onderzoekplaats. De subtiele handeling van de kunstenaar in de marge van de bedrijvigheid op de bouwwerf moet al even onopvallend zijn geweest.


De strak geritmeerde actiereeks mondt uit in de individuele tentoonstelling "Sampled History" waarin de kunstenaar de verzamelde stalen opnieuw naar de tentoonstellingsruimte transponeert en dit door middel van een sobere geo-artistieke geste. Hij vermengt elk stofstaal met een bepaalde eenheid water en brengt deze emulsies in een syntax van chronologisch opeenvolgende lagen op de muren van de tentoonstellingsruimte aan.

 

locatie: De Garage

Air Jordan 1 Low Emerald Rise/White-Black For Sale
16/01/2015 tot 14/03/2015
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden