U bent hier

Jean Glibert - Peintre en bâtiment

De schilder Pierre Glibert werkt volgens een stramien dat aanleunt bij het creatieproces van een architect. Zijn methodiek volgt in grote lijnen dezelfde fases: van de uitwerking van het ontwerp tot de oplevering.

Sinds eind jaren 60 werkt de schilder Jean Glibert (Brussel, 1938) volgens een stramien dat aanleunt bij het creatieproces van een architect. Zijn methodiek volgt in grote lijnen dezelfde fases: van de uitwerking van het ontwerp tot de oplevering. Net zoals een architect werkt hij aan de beeldvorming van de omgeving. Zijn werken tonen trek- en duwkrachten, spanningsvelden, ritmes ... Vorm en materie staan niet op zichzelf; kleuren zijn niet geconcipieerd als bekleding; licht is meer dan enkel verlichting: vorm, materie, kleur en licht spelen steeds een rol in de ruimtelijke inrichting en gevoeligheden.


Jean Glibert. Peintre en bâtiment is meer dan een retrospectieve. De vormgevers hebben nauw samengewerkt met de kunstenaar om de scenografie en de plastische interventies te bepalen die in dialoog gaan met de architectuur van het Paleis voor Schone Kunsten, ontworpen door Victor Horta. De tentoonstelling toont ook een verzameling van voorwerpen en een fotoreeks die een licht werpen op de methodologische werkwijze van Jean Glibert.

Vrije toegang.

Jordan XII Slide
27/10/2017 tot 07/01/2018