U bent hier

Jan Sluijters - De wilde jaren

Jan Sluijters is – samen met Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh – een van de drie uit Brabant afkomstige ‘kernkunstenaars’ waaraan Het Noordbrabants Museum met regelmaat aandacht besteedt.

Jan Sluijters (1881-1957) is – samen met Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh – een van de drie uit Brabant afkomstige ‘kernkunstenaars’ waaraan Het Noordbrabants Museum met regelmaat aandacht besteedt. Deze grote najaarstentoonstelling Jan Sluijters. De wilde jaren laat zien hoe de kunstenaar als jongeman in Parijs kennis maakte met de avant-garde kunst uit die periode.
Ongeveer 15 jaar lang experimenteert Sluijters met bijna alle nieuwe kunststromingen die hij in Parijs leerde kennen dat blijkt essentieel voor zijn kunstenaarschap.
Het Noordbrabants Museum toont naast het werk van Sluijters ook enkele kunstwerken van zijn inspiratiebronnen en gelijkgestemden als Kees van Dongen, Georges Braque en Leo Gestel. Daarmee wordt het vroegere werk van Sluijters in de context van de nationale en internationale moderne kunst geplaatst.

Air Jordansnike fashion
17/11/2018 tot 07/04/2019
Verwersstraat
41
's-Hertogenbosch
Nederland
Geen archief items gevonden