U bent hier

Jan Brueghel I - Een uitmuntend tekenaar

De 450e verjaardag van het overlijden van Pieter Bruegel de oude is een goede aanleiding om het werk van zijn zoon, Jan Brueghel oude, te herontdekken

In 2019 blikken we in Vlaanderen en in Brussel terug op de cruciale rol die Pieter Bruegel de oude in het kunsthistorische landschap in de 16e eeuw speelde. De 450e verjaardag van zijn overlijden is een goede aanleiding om het werk van Jan Brueghel de oude te herontdekken.

Het Snijders&Rockoxhuis zoomt in op de tekenkunst van Pieters zoon, Jan Brueghel I (1568-1625), ook de broer van Pieter Brueghel de Jonge. Jan was samen met Peter Paul Rubens een van de meest succesvolle Vlaamse kunstenaars tijdens het eerste kwart van de 17e eeuw. Hij was van alle markten thuis, was een begeesterd schilder van landschappen, zeegezichten, stilleven, historische taferelen, jachtsc√®nes, allegorische en mythologische onderwerpen. Hij geldt als de uitvinder van het bloemstilleven, maar ook de weergave van het landschap heeft onder zijn impuls een belangrijke innovatie ondergaan. Daar zijn de artistieke erfenis van zijn vader en zijn reis naar Itali√ę niet vreemd aan.

 

Archief Tentoonstellingen:

Archief OKV:

Prime Hype DF 2016 EPNike Air Max 270
05/10/2019 tot 26/01/2020