U bent hier

Jacques Vilet – Landschappen van de Schelde

Als fotograaf heeft Jacques Vilet de Schelde gevolgd van bron tot monding. Wars van het anekdotische, laat hij zich vooral inspireren door het landschap, de vlakten en de vergezichten.

De Schelde slingert zich als een lang lint, vertrekkend vanuit het noorden van Frankrijk, doorheen Henegouwen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen, om uiteindelijk via Zeeland uit te monden in de Noordzee. De Schelde, in oorsprong eerder bescheiden, ontwikkelt zich gaandeweg tot een machtige stroom. Als fotograaf heeft Jacques Vilet de Schelde gevolgd van bron tot monding. Wars van het anekdotische, laat hij zich vooral inspireren door het landschap, de vlakten en de vergezichten. In precies gekadreerde zwart-witbeelden neemt hij ons mee langs de stroom. 

Zoals zovele fotografen van zijn generatie heeft Jacques Vilet (Doornik, 1940) zijn eerste stappen in de wereld van de fotografie gezet als autodidact. Hij heeft nooit een academische opleiding gevolgd, maar naast zijn professionele activiteiten (o.m. als wiskundeleraar) heeft hij een artistieke loopbaan als fotograaf ontwikkeld. Jacques Vilet is vooral gekend als landschapsfotograaf. 

07/03/2021 tot 30/05/2021
Emile Verhaerenstraat
71
Sint-Amands
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden