U bent hier

Hugo Claus - Con Amore

Een hoogst persoonlijke tentoonstelling, niet óver Claus, maar vóór Claus. Een eigenzinnig portret, samengesteld uit archiefbeelden, foto’s, tekstfragmenten en kunstwerken van o.a. Appel, Raveel en Ensor, maar ook Borremans, De Cordier en Dillemans.

Wegens het overweldigende succes is de tentoonstelling "Hugo Claus, Con Amore" verlengd tot zondag 22 juli.

 

Hugo Maurice Julien Claus (Brugge, 5 april 1929 – Antwerpen, 19 maart 2008)

19 maart is Clausdag. Tien jaar geleden overleed de Vlaamse literaire reus, er valt niet naast te kijken.

Tien jaar na zijn dood en 50 jaar na mei ’68 wijdt BOZAR een museale tentoonstelling aan Vlaanderens meest bekroonde auteur: Hugo Claus.

De multidisciplinaire expo toont Claus in al zijn facetten: schrijver, schilder, theatermaker, filmregisseur. Toch wordt het geen traditioneel overzicht van een leven en een oeuvre.

Curator Marc Didden maakt met liefde – con amore -  een hoogst persoonlijke tentoonstelling, niet óver Claus, maar vóór Claus. Een eigenzinnig portret, samengesteld uit nauwkeurig geselecteerde archiefbeelden, foto’s, tekstfragmenten en kunstwerken van o.a. Appel, Raveel en Ensor, maar ook hedendaagse kunstenaars als Borremans, De Cordier en Dillemans.

En er is de nauwe band tussen Claus en het Paleis voor Schone kunsten, waar hij eerst tentoonstelde in 1959, deelnam aan het legendarische ‘Poëzie in het Paleis’ in 1966 en een protestavond tegen censuur leidde in mei ‘68.

De luisteraars van Radio 1 verkozen de mooiste zin van Hugo Claus: "Het is beter gras te zijn, men ken het maaien, wieden en wild groeit het weer en altijd anders." (uit de gedichtencyclus Oog om oog)

Het AMVC Letterenhuis in Antwerpen vroeg Hilde Van Mieghem om zijn archief te doorpluizen en ons mee te nemen doorheen het werk en leven van de schrijver: Hugo Claus - Achter vele maskers.

 

Nike Air Max 2018Sneakers Nike
28/02/2018 tot 22/07/2018