U bent hier

Hiroshi Sugimoto - Still Life

In deze tentoonstelling worden een veertigtal foto’s verspreid over twee kamers in het museum. De foto’s gaan in dialoog met oude kunstwerken uit het museum.

Focustentoonstelling

De Koninklijk Musea voor Schone Kunsten van België verwelkomen “Still Life”,  een tentoonstelling  van de Japanse kunstenaar Hiroshi Sugimoto.

In deze tentoonstelling worden een veertigtal foto’s verspreid over twee kamers in het museum. De foto’s gaan in dialoog met oude kunstwerken uit het museum. Zo vind je typische elementen van de Vlaamse Primitieven in de werken van Sugimoto terug zoals rijkdom aan details, diepte, verrassende lichteffecten of interpretaties van de natuur.

Sugimoto is geboren in 1948 en studeerde Oosterse Filosofie aan de Art Center College of Design in Los Angeles. In zijn werken combineert hij Westerse kunst en Oosterse Mystiek, waardoor er een brug ontstaat tussen de Westerse en Oosterse cultuur. Hij is vooral gekend voor zijn zeelandschappen, die hij begon te fotograferen in de jaren 1980.

 

Om deze ervaring te verrijken, biedt de multimediale cilinder (“digital experience”) via projecties een volledige benadering aan van de artistieke creatie. Het project sluit aan bij de wens van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België om de digitale ervaring binnen het museum continu te vernieuwen. De multimediale cilinder staat voor minimum drie jaar in het midden van de ruimte. Hiermee zal elke nieuwe selectie van de collectie moderne en hedendaagse kunst op een digitale manier aangevuld en gestoffeerd worden.

 

In het kader van

Summer of Photography 2018

 

Digital experience powered by Tree top National lottery Become a friend

20/04/2018 tot 19/08/2018
Geen archief items gevonden