U bent hier

Henry van de Velde Awards & Labels 2014

Design Vlaanderen reikt opnieuw haar Henry van de Velde Labels en Awards uit. Onder meer grafisch ontwerper Gert Dooreman wordt gelauwerd voor zijn volledige loopbaan.

Design Vlaanderen reikt opnieuw haar Henry van de Velde Awards en Labels uit. Onder meer grafisch ontwerper Gert Dooreman wordt gelauwerd voor zijn volledige loopbaan. U kan werk van de laureaten en de bekroonde objecten bewonderen op een gratis tentoonstelling in BOZAR.

Grafisch vormgever Gert Dooreman is voornamelijk gekend als boek- en afficheontwerper. Hij werkte eerder al als illustrator voor onder andere De Morgen, Playboy, De Gentenaar, Humo en later ook De Standaard. Die laatste twee bladen mocht hij eveneens volledig restylen. Zijn werk is ook veelvuldig in het straatbeeld te zien met zijn affiches voor theaterhuizen zoals Antigone en het Toneelhuis. Dooreman is ook boekvormgever voor veel belangrijke uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland. Zo is hij ook de vaste typograaf van Vlaams auteur Tom Lanoye. Die laatste schreef nu een uitgebreide lofrede naar aanleiding van deze award.

 

Christmas Sale Price Nike Shoes
09/01/2015 tot 14/02/2015
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden