U bent hier

Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters

De expo is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Thaïs Vanderheyden. Warre Borgmans brengt in een audiogids de grappige, symbolische, mysterieuze of gekke geschiedenis van de kunstwerken op kindermaat

Verlengd tot 19 april 2020

Klein en groot wordt meegenomen op een magische kunstwandeling door het kasteel naar de mooiste pareltjes van de Vlaamse Meesters. Knipper even met de ogen en ga 600 jaar terug in de tijd! Raadsel, symbolen, puzzels, kunstwerken en installaties wijzen de weg. Zo word jij misschien de Ultieme Vlaamse Super-Meester!

Maak tijdens deze doe-expo kennis met de Vlaamse kunstenaars die heel lang geleden prachtige schilderijen maakten.  Als we er met onze ‘moderne’ ogen naar kijken, lijken hun schilderijen soms op donkere spookhuizen met bleke gekke mensen, rare onbekende spulletjes en belachelijke kleren waar je vandaag echt niet meer de straat mee op kan. Maar als je wat meer weet over hoe het leven was, zo heel lang geleden, herken je bijzondere symbolen. Dan merk je hoe ongelooflijk knap die Vlaamse Meesters hun Meesterwerken maakten en hoeveel nieuwe dingen ze hebben uitgevonden die heel de kunstwereld veranderde.

De expo is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Thaïs Vanderheyden. Ze maakte ‘junior-versies’ van de oude meesterwerken en meesterverteller Warre Borgmans brengt in een audiogids de grappige, symbolische, mysterieuze of gekke geschiedenis van de kunstwerken op kindermaat. Het buitenparcours is dan weer iets avontuurlijker.

Een expo op maat van leerlingen van de lagere school en de eerste graad van het middelbaar.

Nike Zoom Flight BonafideNike News
11/09/2019 tot 19/04/2020
Wulverigemstraat
10
Veurne (Wulveringem)
Geen archief items gevonden