U bent hier

Off the Grid

Belgisch grafisch ontwerp uit de jaren 60 en 70 door de ogen van Sara De Bondt

In Off the Grid onderzoekt grafisch ontwerpster Sara De Bondt de beginselen van grafisch ontwerp in België in de jaren ’60 en ’70, een geschiedenis die tot op heden weinig aandacht heeft gekregen. De tentoonstelling presenteert een brede waaier van drukwerk, logo-objecten, boekobjecten en posters — velen nooit eerder tentoongesteld — van ontwerpers zoals Paul Ibou, Corneille Hannoset, Boudewijn Delaere, Sofie Alouf, Rob Buytaert, Herman Lampaert en Jeanine Behaeghel.

Sara De Bondt reageert hierop vanuit haar eigen praktijk en onderzoekt hoe we hedendaagse aspecten van grafisch ontwerp, zoals hybriditeit en auteurschap, beter kunnen begrijpen vanuit een historisch perspectief. Verschillende nieuwe werken werden speciaal voor de tentoonstelling geproduceerd in een tentoonstellingsarchitectuur ontworpen in samenwerking met de Britse designer en meubelontwerper Michael Marriott.

De tentoonstelling kadert in de nieuwe programmalijn Grafische vormgeving gericht op historisch en hedendaags Belgisch grafisch ontwerp in een internationale context. Sara De Bondt is als onderzoeker in de kunsten verbonden aan het KASK & Conservatorium (HOGENT - Howest). Haar onderzoek wordt gefinancierd door het Onderzoeksfonds Kunsten van HOGENT.

Air Jordan XI 11 Shoes
25/10/2019 tot 16/02/2020