U bent hier

Gabriel Kuri - Sorted, resorted

Gabriel Kuri creëert sculpturen die gestalte geven aan vragen rond waarde, en die doorgaans ongrijpbare stromen van informatie vastleggen in geestige en boeiende vormen. Zijn kunst is uitermate materieel van aard.

Gabriel Kuri (°1970, Mexico City) creëert sculpturen die gestalte geven aan vragen rond waarde, en die doorgaans ongrijpbare stromen van informatie vastleggen in geestige en boeiende vormen. Zijn kunst is uitermate materieel van aard, en het materiaal is ook het principe waarrond zijn tentoonstelling bij WIELS is ingericht. De werken zijn er in vier categorieën ingedeeld: papier, plastic, metaal en bouwmaterialen. Het is een absurd simplistische benadering van complexe, conceptueel onderbouwde werken die zelden uit slechts één element zijn gemaakt.

Kuri verzamelt zijn materialen op uiteenlopende plaatsen en combineert ze volgens de traditie van de assemblage, met een knipoog naar de surrealistische montage. Hij vermengt referenties uit zijn geboorteland Mexico met zijn nieuwe thuis, België. De tentoonstelling bij WIELS – zijn eerste solo-expositie in een instelling in Brussel, waar hij nu al zestien jaar woont – benadrukt het hybride karakter van zijn speelse kunst. Er zullen meer dan zestig werken te zien zijn, waaronder nieuwe stukken die speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt. Ze tonen de diversiteit van Kuri’s benadering van de vorm en de consistentie van zijn achterliggende thema’s: ideeën rond commerciële en culturele waarde, consumentisme, materiaal en het poëtische gebruik of misbruik ervan.

Adidas NMD
06/09/2019 tot 05/01/2020