U bent hier

Filip Vervaet

In de zomer van 2019 stelt de Warande een solotentoonstelling van Filip Vervaet voor. Vervaet nam in de Warande eerder al deel aan drie groepstentoonstellingen. Nu krijgt hij de kans om in de Expozaal een ruimer overzicht te geven van zijn werk.

In de zomer van 2019 stelt de Warande een solotentoonstelling van Filip Vervaet (°1977, Mechelen) voor. Vervaet nam in de Warande eerder al deel aan drie groepstentoonstellingen. Nu krijgt hij de kans om in de Expozaal een ruimer overzicht te geven van zijn werk en tegelijk ook nieuw werk te tonen.

Filip Vervaet staat garant voor een vervreemdende kijkervaring. Zijn sculpturen zijn niet in één oogopslag te vatten. Ze combineren een sterke hang naar ambachtelijkheid met een grote nieuwsgierigheid naar nieuwe materialen en technieken. De beeldtaal van Vervaet is gebaseerd op klassieke voorbeelden uit de kunstgeschiedenis, maar tegelijk is ze futuristisch en doet ze erg hedendaags aan.

De dreigende sfeer die uitging van zijn vroeg werk, heeft recent plaats gemaakt voor een intrigerende kunstmatigheid. Op de natuur gebaseerde vormen worden afgegoten en samengesteld tot nieuwe soorten. Menselijke sporen blijven steeds voelbaar in de hypermodern vormgegeven basreliëfs en sculpturen. Zo verwijst Vervaet naar een wereld waarin de natuur maakbaar wordt.

 Al zijn werken getuigen van een grote zin voor perfectie. Ze worden minutieus vormgegeven. Daarbij doorlopen ze vaak meerdere maakprocessen, waarbij nieuwe sculpturen ontstaan uit het telkens opnieuw afgieten ervan.

Het werk van Vervaet biedt een blik op een andere realiteit. Het onderbewuste of het bovennatuurlijke krijgen bij Vervaet een fysieke vorm. Wij kijken er zelf alvast erg naar uit.

 

OPENINGSUREN EXPOZAAL

van woensdag tot zondag van 10 tot 17 uur
gesloten op maandag en dinsdag

Air Max 90 Ultra Moire
18/05/2019 tot 18/08/2019
Warandestraat
42
Turnhout
Geen archief items gevonden