U bent hier

Encounters - Jacques Sonck

‘Encounters’ stelt meer dan 50 zwart-wit portretten van de Belgische fotograaf Jacques Sonck tentoon.

‘Encounters’ stelt meer dan 50 zwart-wit portretten van de Belgische fotograaf Jacques Sonck (°1949) tentoon. Zijn beelden zijn het best te omschrijven als indringende straat- of studioportretten van excentrieke figuren uit alle lagen van de bevolking op eigen bodem. Het niet-alledaagse,
het afwijkende van de norm is datgene waarvoor Sonck oog heeft, zonder hiermee de spot te drijven. Vaak gaat het om individuen die opvallen door hun excentrieke gedrag, uiterlijk of kledij. Sonck benadert deze uitzonderlijke figuren op een discrete en empathische wijze, waardoor zij zich welwillend laten portretteren. 

Sonck zelf is geïnspireerd door de vooroorlogse antropologische portretten van de Duitser August Sander (1876-1964) en de Amerikaanse Diane Arbus (1923-1971), die bekend staat voor haar portretten van marginale figuren en waarmee Sonck zijn werk vaak wordt vergeleken.
De indrukwekkende portretten van individuen in al hun gedaantes, die Sonck gedurende 30 jaar in België heeft gemaakt, zullen niemand onberoerd laten.

 

juni & september : van woensdag tot zondag van 10 tot 17 uur
juli & augustus: dagelijks van 10 tot 18 uur

Nike Air Max Plus
20/06/2014 tot 20/09/2014
Vuurtorenweg
z/n
Oostende
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden