U bent hier

Dotremont en de surrealisten – Een jeugd tijdens de oorlog (1940-1948)

Christian Dotremont, oprichter van de naoorlogse kunstbeweging CoBrA en ontwerper van logogrammen, start zijn parkoers aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

Dotremont en de surrealisten

Op initiatief van de Koning Boudewijnstichting, in het kader van de schenking van het Fonds Christian Dotremont, (1922-1979) loopt in het museum BELvue de tentoonstelling over deze kunstschilder, graficus, dichter en schrijver. Op zijn zeventiende werd Dotremont opgenomen in de kring van de Brusselse surrealisten, onder leiding van René Magritte. Dotremont was mede-oprichter van de naoorlogse kunstbeweging CoBrA. Maar bovenal was hij de uitvinder van de logogrammen: gedichten die hij op een spontane manier neerschreef zodat het grafische kunstwerken werden. De expo belicht vooral de jeugdjaren van Dotremont tijdens de Tweede Wereldoorlog, met werken van de kunstenaar zelf en van andere surrealisten uit die tijd. Er zijn ook films, tijdschriften en foto’s uit deze bewogen episode van de geschiedenis van het Brusselse surrealisme.

 

De tentoonstelling is een initiatief van de Koning Boudewijnstichting in het kader van de schenking van het Fonds Christian Dotremont en onder curatorschap van Marie Godet.

  • Gratis toegang
  • Gratis audiogids (nl-fr-en) op de eigen smartphone (app.belvue.be) 
  • Groepsbezoeken mogelijk na reservatie
  • Rondleidingen mogelijk
Nike Hyperdunk 2017
26/11/2019 tot 09/02/2020
Paleizenplein
7
Brussel
Geen archief items gevonden