U bent hier

Delvaux prenten - Een introspectieve blik met de crayonmanier

Dit luik is een ode aan de vitaliteit van de kunstenaar, die zich op het einde van zijn leven toelegde op een voor hem nieuwe techniek: prenten in vernis mou.

Een introspectieve blik met de crayonmanier vormt het sluitstuk van de cyclus van drie tentoonstellingen die het Museum wijdde aan de prentkunst van Paul Delvaux. Dit luik is een ode aan de vitaliteit van de kunstenaar, die zich op het einde van zijn leven toelegde op een voor hem nieuwe techniek. Aangemoedigd door zijn neef Charles Van Deun, hervond Delvaux in de zogenaamde 'crayonmanier' hetzelfde plezier dat hij altijd aan het tekenen had beleefd.
Deze prenten in vernis mou geven ons een inzicht in de manier waarop Delvaux toen terugblikte op zijn werk uit het verleden. De tentoonstelling toont opvallende verwantschappen met vroegere werken en benadrukt het belang van antieke bronnen als creatieve visvijver. Deze intimistische prenten, die de laatste werken – de dessins de Mémoires (Tekeningen uit het geheugen) – aankondigen, bieden de bezoeker vooral de gelegenheid om zich te verdiepen in de bijzondere wereld van Delvaux.

Adidas NMD Boost
31/03/2018 tot 06/01/2019
Paul Delvauxlaan
42
Koksijde (Sint-Idesbald)
Geen archief items gevonden