U bent hier

De wereld van Bruegel

In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Waan je midden in een schilderij van deze Vlaamse Meester en ontdek hoe actueel zijn werk nu nog steeds is!

In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Op initiatief van Toerisme Vlaanderen wordt dit her en der herdacht. Op 6 april 2019 onthult Bokrijk de link tussen Pieter Bruegel de Oude en het Openluchtmuseum in een internationale tijdelijke Bruegelexpo. Waan je midden in een schilderij van deze Vlaamse Meester en ontdek hoe actueel zijn werk nu nog steeds is!

Bruegel en Bokrijk … dat ligt meer voor de hand dan je zou denken! Dit levendige doe-museum in openlucht focust op het dagelijkse leven van mensen vroeger, nu en in de toekomst. Ook in de werken van Bruegel staat de ‘gewone’ mens centraal. Je waant je er werkelijk in een schilderij van Pieter Bruegel de Oude.

Bokrijks allereerste curator Jozef Weyns liet zich door Bruegel inspireren. Hij wilde het park aanvankelijk Breugelheem noemen. De linken zijn er: de 'gewone man', het Woonstalhuis, een hoeve samengesteld naar de voorbeelden van Bruegel, de Olieslagmolen, die mogelijk de geboorteplek is van Bruegel. Of zoals directrice Liesbeth Kees zegt: "Wandel Bokrijk binnen en je stapt een schilderij van Bruegel in."

Bekijk het leven door een Bruegelbril in 2019 via een inspirerend parcours, een interactieve game of theatervoorstelling in de zomer.

Meer info vind je op www.dewereldvanbruegel.be

De expo ‘De wereld van Bruegel‘ ontdek je in het Openluchtmuseum Bokrijk van 6 april tot en met 20 oktober 2019 tijdens de reguliere openingsuren. De expo is gratis inbegrepen in je toegangsticket.

 

Bravo! Meneer Bruegel

Van 11 juli tot en met 1 september 2019 brengt theatergezelschap Laika dagelijks de familievoorstelling ‘Bravo meneer Bruegel’ in het Openluchtmuseum Bokrijk; volledig naar het voorbeeld van de rederijkers van weleer.
Aan deze voorstelling werken een tiental acteurs mee, waaronder Hans van Cauwenberghe, Robbert Vervloet, Erik Buelens en de Living History acteurs Bokrijk.

De voorstelling wordt 2x per dag opgevoerd in het Nederlands. Op zaterdag en zondag is er een extra voorstelling. Deze duurt +/- 45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
De voorstelling is gratis bij een bezoek aan het Openluchtmuseum

 

Bruegel - Once in A Lifetime: Kusthistorischen Museum Wenen (02.10.2018 - 13.01.2019)

Themanummer De wereld van Bruegel - Bokrijk

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

Kids Clothes
06/04/2019 tot 20/10/2019